Rätt Geografisk plats

Har du rätt geografisk positionering på din hemsida och de sociala medierna ?

Det är viktigt att din hemsida och sociala medier är inställd på rätt geografisk plats. 

Har du en eller flera geografiska butiker/platser gäller det att göra rätt för att få synlighet på enheter som befinner sig där du vill synas. 

Detta gäller för Facebook Sidor

Föreningar och företag med en geografisk adresser

Med hjälp av sidor kan företag, varumärken, organisationer och offentliga personer dela sina händelser och samverka med andra. På samma sätt som profiler kan sidor anpassas med händelser, evenemang med mera. Personer som gillar eller följer en sida kan få uppdateringar i nyhetsflödet.
 
Så här skapar du en sida:
  1. Gå till facebook.com/pages/create.
  2. Klicka och välj en typ av sida.
  3. Fill i obligatorisk information.
  4. Klicka på Fortsätt och följ anvisningarna på skärmen.

    Du kan nu posta på din sida från och nå målgrupper i utifrån sidans geografiska position.

     

     

Föreningar och företag med flera geografiska adresser

Varje företag, förening eller butik på
Facebook representeras av en sida.
Om du aldrig har lagt till butikdetaljer på Facebook kommer du att uppmanas att ställa in en sidstruktur genom att välja en huvudsida först. 

Detta är den primära Facebook-sidan som kommer att representera hela ditt företag eller förening. Den kommer inte att ha sin egen geografiska adress.

När du lägger till geografiska under sidornas detaljer skapar du också en ny sida för varje adress som du lägger till. Alla dina sidor kommer automatiskt att anslutas till din huvudsida, som utgör din sidstruktur. Du kommer att kunna hantera de lokala sidor från din huvudsida, till exempel sidroller och insikter. Du kan också posta på dina under sidor från din huvudsida för att spara tid och nå målgrupper i utifrån undersidornas geografiska position.

 

 

Detta gäller på Google my business

Förbättra din lokala rankning på Google

Hantera ditt företag

Lokala resultat visas för personer som söker efter företag och platser i närheten av sin position. Resultaten visas på ett antal platser i Maps och i söknätverket. Exempelvis ser du förmodligen lokala resultat om du söker efter ”italiensk restaurang” på en mobil enhet. Google försöker visa den typ av restaurang du vill besöka i närheten.

Du kan förbättra ditt företags lokala rankning genom att använda Google My Business för att göra anspråk på och uppdatera din företagsinformation.

Kan du inte hitta ditt företag? Förbättra dina uppgifter.

Du kanske har märkt att ditt företag inte visas för relevanta sökningar i området. Om du vill maximera antalet gånger dina kunder ser ditt företag i lokala sökresultat utför du följande uppgifter i Google My Business. Genom att tillhandahålla och uppdatera dina företagsuppgifter i Google My Business kan företaget få en bättre lokal rankning på Google och högre närvaro i Sök och Maps.

Tips: Om du vill redigera företagsinformation för tio platser eller fler samtidigt kan du skapa ett kalkylblad för massöverföring.

Ange fullständiga uppgifter

Lokala resultat prioriterar de mest relevanta resultaten för varje sökning, och företag med fullständiga och korrekta uppgifter är enklare att matcha med rätt sökningar. Se till att du har angett alla företagsuppgifter i Google My Business, så att kunderna vet mer om vad du gör, var du finns och när de kan besöka dig. Ange information som (men inte begränsat till) fysisk adress, telefonnummer, kategori och attribut. Se till att du håller de här uppgifterna uppdaterade när företaget ändras. Läs om hur du redigerar dina företagsuppgifter

Verifiera din(a) plats(er)

Verifiera företagets adresser för att öka chanserna för att de visas för användare i olika Google-produkter, som Maps och Sök. Läs mer om verifiering

Se till att du anger rätt öppettider

Genom att ange och uppdatera dina öppettider, inklusive särskilda öppettider för helgdagar och särskilda evenemang, kan potentiella kunder se när du är tillgänglig och de vet att du har öppet när de kommer. Läs mer om hur du redigerar öppettiderna

Hantera och svara på recensioner

Interagera med kunder genom att svara på recensioner som de lämnar om ditt företag. När du svarar på recensioner visar du att du värdesätter dina kunder och de synpunkter de framför om ditt företag. Positiva recensioner av hög kvalitet från dina kunder förbättrar företagets synlighet och ökar sannolikheten för att en potentiell kund besöker dig. Uppmuntra kunderna att lämna synpunkter genom att skapa en länk som de kan klicka på för att skriva recensioner. Läs mer

Lägg till foton

Om du lägger till foton i dina uppgifter kan kunder se dina produkter och tjänster och det kan också utgöra en del i företagets berättelse. Realistiska och tilltalande bilder kan också visa potentiella kunder att företaget tillhandahåller det de söker efter. Läs mer

Så här avgör Google den lokala rankningen

Lokala resultat grundar sig i första hand på relevans, avstånd och exponering. Tillsammans bidrar de här faktorerna till att vi hittar den bästa matchningen till din sökning. Googles algoritmer kan till exempel bedöma att ett företag som ligger längre bort har större chans att ge dig vad du söker än ett företag som ligger på närmare håll.

Relevans

Relevans är hur väl lokala företagsuppgifter motsvarar en sökning någon gör. När du lägger till fullständiga och utförliga företagsuppgifter kan Google få en bättre förståelse av ditt företag, vilket leder till matchningar i relevanta sökningar.

Avstånd

Precis som det låter handlar detta om avståndet från den platsterm som används i en sökning till det potentiella sökresultatet. Om en användare inte anger någon plats i sökningen beräknar Google avståndet utifrån känd information om din plats.

Prominens

Med prominens avses hur välkänt ett företag är. Vissa platser är mer prominenta i offlinevärlden och sökresultaten försöker återspegla detta i den lokala rankningen. Till exempel får kända museer, hotell som är landmärken eller välkända varumärkesbutiker som många människor känner till antagligen en framträdande plats i lokala sökresultat.

Prominens baseras även på information som Google har om ett företag på internet (t.ex. länkar, artiklar och kataloger). Antalet recensioner och recensionsresultatet på Google ingår i bedömningen av rankning i lokal sökning. Fler recensioner och positiva betyg förbättrar ett företags lokala rankning. Din placering i webbresultaten är också en faktor, så bästa metoder för sökmotoroptimering gäller även för lokal sökoptimering.

Du kan inte begära eller betala för en bättre lokal rankning på Google. Vi gör vårt bästa för att inte avslöja några detaljer om sökalgoritmen för att rankningssystemet ska vara så rättvist som möjligt för alla.

Dela:

On Key

Relaterade inlägg